Created by clasf

?@? @@? @?@ @@? ?@ ?@@ @@?

kanelbullen

Anders bär en stor del i att jag också haft just mysterys som favorit, både att lösa och att tillverka, då han lagt ut flera stycken roliga där jag bor. När han märkte att jag som nästan ende intresserade i mitt område började lösa hans mystar så kom det som av en händelse ut en ny nästan varje gång han besökte sitt Bua. Den ena finurligare och fyndigare eller svårare än den andra.

Jag vet att han satt och njöt av att "pina" mig med sina finurliga gåtor. Det är jag glad för idag då jag lärt mig otroligt mycket av Anders. Bortsett från hans mystery-mästerlighet så uppskattade jag alltid de små pratstunder vi hade, ibland gick han förbi borta hos mig och ibland bjöd han på kanelbulle hemma hos sig alltid med ett skratt eller leende på läpparna.

I år har jag inte alls haft någon lust till geocaching, men jag känner mig stolt som blivit tillfrågad om jag ville vara med på detta projekt och givetvis fanns inte ett nej på världskartan.

Vila i frid kompis,

Description

A cinnamon roll (also Coffee scroll, cinnamon bun, cinnamon swirl and cinnamon snail) is a sweet roll served commonly in Northern Europe and North America. Its main ingredients are flour, cinnamon, sugar, and butter, which provide a robust and sweet flavor. In some places it is eaten as a breakfast food and is often served with cream cheese or icing.

cinn

It consists of a rolled sheet of yeast-leavened dough onto which a cinnamon and sugar mixture (and raisins or other ingredients in some cases) are sprinkled over a thin coat of butter. The dough is then rolled, cut into individual portions, and baked. In North America, cinnamon rolls are frequently topped with icing (usually confectioners' sugar based) or a glaze. In Northern Europe, nib sugar is usually used with a glaze instead of icing.

In Sweden, the country of its presumed origin, the cinnamon roll takes the name of kanelbulle (literally: "cinnamon bun"), and October 4 has more recently started to be promoted as "kanelbullens dag" (Cinnamon Roll Day). Swedish kanelbulle dough typically also contains cardamom (powder or buds), giving it a distinctive flavour. A German variety originating in Hamburg and its surroundings is the Franzbrötchen, a cinnamon pastry inspired by the non-cinnamon French croissant.

The size of a cinnamon roll varies from place to place, but many vendors supply a smaller size about 5 centimetres (2.0 in) in diameter and a larger size about 10 centimetres (3.9 in) to a side. The largest variety can be found in Finland, called Korvapuusti, where it can be up to 20 centimetres (7.9 in) in diameter and weighing 200 grams (7.1 oz).

The Finnish "Boston cake" is a "cake" made by baking cinnamon rolls in a round cake pan instead of baking them separately, so that they stick together to form a round cake.

Contact clasf